„Живот в скалите“ на Мария Лалева с премиера в Бургас

„Живот в скалите“ на Мария Лалева с премиера в Бургас

Една от най-дългоочакваните книги за 2018 и нейният автор ще се срещнат с публиката в Гранд Хотел и СПА Приморец

На 17 октомври (сряда) своя премиера в Бургас ще има първият роман на Мария Лалева „Живот в скалите“. Срещата с публиката ще стартира в 18 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. В литературното четене ще се включат и актьорите от Драматичен театър „Адриана Будевска“ Валери Еличов и Ива Трифонова.

„Живот в скалите“ е книга с много интересна история. Още преди излизането и, цитати от нея, който издателите от „Книгомания“ и автора подаваха на аудиторията, бяха споделяни буквално хиляди пъти. Тези своеобразни фрагменти от бъдещото цяло четиво, което излезе по книжарниците на 8 октомври, намериха пътя си като съвременни афоризми.

Действието в романа се развива в стария Созопол. Там, пристига Марина – със сина си Павел. Посрещат я мъдрият Демир, магичната гевгелийска пророчица баба Настасия, „безбожницата“ арменка с буен нрав Луиза и все по-често посягащият към чашката известен актьор Михаил К. Книгата е тематично разделена на пет части. Всяка от тях, разказва гледната точка на някои от героите. Първо, е ред на Павел. Следват Михаил, Марина, Демир и Луиза. Сюжетът заплита героите си сръчно и ги води към ядрото на историята, към тайната на скалите, която завихря всички тях.

Това е първият роман за Мария Лалева след стихосбирките „Личен архив“ (2014 г.) и „Не съм ви ближна“ (2016 г.) В него, тя вплита митология и свръхестествено с най-силните човешки емоции и преживявания. Това е книга, която няма как да бъде разказана – а може само да бъде преживяна; която увлича, но не може да бъде четена бързо. Страниците и крият завети, обобщения, истини, които се нуждаят от време – да ги обмислиш и да припознаеш като свои, ако решиш.

Бургас ще се срещне с Мария Лалева и „Живот в скалите“ на 17 октомври (сряда) от 18 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е част от инициатива „Приморец чете“, която води в морския град знакови автори и техните творби. Входът, както винаги, е свободен. Всички са добре дошли.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC.html">
Pinterest
RSS