Живко Петров идва в Бургас с After 4

Живко Петров идва в Бургас с After 4

На 2 декември Бургас ще се превърне в началната спирка от националното турне на Живко Петров, който ще представи своя първи солов пиано албум с класическа музика – After 4. Албумът включва 10 оригинални композиции, в които класиката се препрлита с джаза по един елегантен и вълнуващ начин. Музика, която пленява с поетичното си звучене, силен емоционален заряд и кинематографичното усещане, което носи всяка пиеса.

Заглавието на албума не е избрано случайно, а цифрата „4“ носи символиката на 4 десетилетия работа, 4 месеца творческо вдъхновение, дошло от 4-те най-важни неща в живота – свободата, любовта, равновесието и мисълта.

Новият албум на Живко Петров е създаден за кратък период от време, но зад реализацията му се крият различни влияния и сериозен музикален опит. After 4 излиза в начало на 2015 година, паралелно с втория студиен албум на JP3 – „Between the Worlds”, последван от турне в Канада и България.

Концертът започва в 19:00ч, в Културен център „Морско Казино“ /зала „Петя Дубарова“/, а билети можете да откриете онлайн и на касите на Ticketlogic в Бургас – Office 1 Superstore /бул. „Христо Ботвев“ 41/ и магазин „На Тъмно“ /улица „Богориди“16/, както и на входа на събитието.

Живко Петров е един от най-талантливите и многопластови съвремени български музиканти. Пианист, композитор, продуцент и аранжор, чието име стои под албумите на редица български певци и музиканти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Белослава, Любо Киров, Хилда Казасян, Мария Илиева, Орлин Павлов. Той е създател и съучастник в няколко джаз формации, сред които JP3 /Jivko Petrov Trio/. Свирил е с изпълнители от световната музикална сцена, сред които са Натали Кол, Сара Брайтман, Дзукеро, Мелани Блат, The Floacist, Омар Фарук, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Милчо Левиев.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%81-after-4.html">
Pinterest
RSS