Добро представяне на ОМК „Несебър-2000“ на международна регата във Варна

Добро представяне на ОМК „Несебър-2000“ на международна регата във Варна

Този уикенд се проведе XXXIX международна  регата “Бриз Пролет” – начало на държавния ветроходен  календар в детските и олимпийски класове за 2019. Повече от сто състезатели от България, Румъния и Украйна мериха сили в акваторията на Варненското езеро. Три състезателни дни и десет гонки в добро ветроходно време оформиха крайното класиране.

 Равносметката за несебърския клуб е 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Доминиращо представяне в олимпийския клас „Фин“ – Анастас Петров и Георги Менчев водеха през цялото състезание и взеха златните медали при мъжете и младежите. В най-многобройния клас „Оптимист“ морската надпревара се оказа най-оспорвана. Силно  се представиха  ветроходците от Украйна – на първите десет места се наредиха петима украинци, двама състезатели на ОМК „Несебър“  и по един представител на „Циклон“ Поморие, „Порт Бургас“ и „Порт Варна“. Георги Маноилов завоюва златния медал при момчетата старша възраст, като остана втори в генералното класиране, а Александър Вангелов спечели бронза при момчета младша възраст  и е осми в генералната листа. На това състезание бе и първият  старт за новосформирания екипаж в клас 470 – Владислав Маринов и Димитър Вангелов, които спечелиха  сребърен медал. Със сребро завърши и Диана Маркова в клас Лазер 4.7 – девойки. Бронзови медали в Несебър донесоха още Любен Тодоров при мъжете в клас Лазер Радиал и Даниел Йорданов при младежите старша възраст в клас Лазер 4.7.

Домакините на събитието – СК “Черно море Бриз”, Варна – се представиха не само с успешна организация, но и с най-голям отбор и заслужено завоюваха пет златни медала. Регатата е част от програмата „Варна – Европейски град на спорта“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BC%D0%BA-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-2000.html">
Pinterest
RSS