Децата на Поморие подкрепиха „Българската Коледа”

Децата на Поморие подкрепиха „Българската Коледа”

Националната кампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие чрез благотворителен спектакъл, който се състоя под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на музикалните изпълнения на детска вокална група “Бърборани”, Стилияна Пейкова и Стефан Куманов и дамското хорово студио “Прима” с вокален педагог и диригент Анета Драгнева-Данаилова. От сцената на НЧ „Просвета 1888” коледен поздрав поднесоха и децата от вокалната група на СОУ „Иван Вазов“ с художествен ръководител Светлана Вълкова.

DSC00470 (Medium)Кулминация на спектакъла бе пленителната Андерсенова приказка, сладкодумно разказана и артистично изиграна от възпитаници на училището. Под режисурата на Коста Самоковлиев в ролята на малката кибритопродавачка се превъплъти третокласничката Гергана Динкова, а главни разказвачи в пиесата бяха Дария Янакиева и учителката Лидия Пенова. В „Нашата коледна приказка“ участваха още Калоян Байлов, Кристиян Самоковлиев, Атанас Димитров, Тодор Георгиев, Деница Ганева, Ина Караденизова, Атанас Манолов, Нанси Каприева, както и водещите Сияна Христова и Ралф Киров. Част от постановката бяха и малките мажоретки от състава при НЧ „Просвета 1888”. По хореографията на Жулиета Малчева те представиха танц на носещите се във въздуха снежинки. Сценографията и костюмите са дело на Лилия Лукова.

DSC00483 (Medium)С цялостната организация и подготовка на спектакъла бе ангажирана Петя Казакова – преподавател по Български език и литература в СОУ „Иван Вазов” Поморие. Принос за успешната реализация на идеята имат и Мариана Карталова и Лидия Пенова – част от техническия състав и учители в същото училище.

Събраната от дарения и продадени картички сума е 690 лева, които бяха преведени още днес по сметката на „Българската Коледа”.

„Щастлива съм,че успяхме да създадем по-различно усещане за Коледа. Малко по-интимно, малко по-човешко … С мисъл за страдащия…” споделя Петя Казакова, припомняйки си началото – дългите репетиции и трепетите на децата, вдъхновени от добрата кауза.

За всички участници в спектакъла, повече от 95 деца, Община Поморие бе осигурила вкусни лакомства и изненади.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80.html">
Pinterest
RSS