Депутатите от ГЕРБ-Бургас: Ще се инициират проверки в Странджа по сигнали за претоварени камиони с дървесина

Депутатите от ГЕРБ-Бургас: Ще се инициират проверки в Странджа по сигнали за претоварени камиони с дървесина

„Изключително обезпокоителна е ситуацията в Странджа, свързана с добива и превоза на дървесина в община Малко Търново. С колегите ми, народните представители от ГЕРБ-Бургас, сме в течение на проблема, който придобива заплашителни мащаби. Кметът Илиян Янчев може да разчита на подкрепата ни и на съдействие от наша страна тези практики, които унищожават едно от най-красивите места в България, да бъдат преустановени. Като депутати, избрани от област Бургас, винаги сме работили са опазването и развитието на Странджа“. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков по повод сигналите в публичното пространство от кмета на Малко Търново, който алармира за претоварени камиони с дървесина, съсипващи пътищата в областта.

„Като зам.-председател на Комисията по транспорт в парламента, ще инициирам проверки в района по отношение на сигналите, които бъдат извършени в кратки срокове. Те ще бъдат осъществени от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Не може тежкоторарните камиони, претоварени с тонове над допустимото, да се движат без притеснение по пътищата. След тях остават повредени участъци от пътната мрежа, а средства за ремонт се осигуряват трудно от републиканския бюджет. Те могат да отиват и за дейности като здравеопазване, социални дейности и образование. Необходимо е да бъде затегнат контролът по износа и превоза на дървесина, а нарушителите да понесат съответните санкции“, категоричен е бургаският депутат.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8.html">
Pinterest
RSS