Дарение за храма „Св. Николай Чудотворец“ в Несебър

Дарение за храма „Св. Николай Чудотворец“ в Несебър

Храмът  в комплекс „Черно море“ получи камбана. Дарителката държи да остане анонимна. Нейният жест е още една стъпка в построяването на църква в квартала.

Камбаната е една от най-ярките емблеми в православния храм. Нейният глас ни събира и оповестява, както началото на богослуженията, така и  важни за общността събития.

В последните години най-новият и модерен жилищен комплекс на Несебър отбеляза значително нарастване не само като сграден фонд. Факт е динамично увеличение на населението в „Черно море“. Много жители от други части на града, както и хора от други населени места избраха да се заселят  там. Това засилва потребността от построяване на молитвен дом, в който вярващите да се събират и извършват църковни ритуали.

Община Несебър е отстъпила парцела за строеж на църковното настоятелство, като до момента е най-големия дарител и продължава да отпуска средства за строителството на църквата.

Общината подпомага строежа и поддръжката на редица православни храмове в населените места на своята територия. С общински средства е издигната църквата в Гюльовца и на гробищния парк на Несебър.

В момента в касата на църковното настоятелство има средства, отделени  за покриването на църквата и поставянето на дограма. 

Още от периода на Възраждането в основата на строителството на църкви, училища и читалища стои дарителството. Изграждането на храма трябва да е дело на всички вярващи миряни, членове на общността и църковното настоятелство. Всеки, който има на сърце и желае да дари средства за изграждане и довършване на църквата „Св. Николай Чудотворец“ в Черно море“, може да го направи на следната сметка:

БАНКОВА СМЕТКА
РАЙФАЙЗЕН БАНК ЕАД – СЛЪНЧЕВ БРЯГ
IBAN BG06RZBB91551002548799
BIC RZBBBGSF

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B2-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE.html">
Pinterest
RSS