Грандиозен успех пожънаха несебърски ученици на финала на VII Национално състезание музикална игра „Ключът на музиката”

Грандиозен успех пожънаха несебърски ученици на финала на VII Национално състезание музикална игра „Ключът на музиката”

21 ученика от V и VI клас на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър участваха във финалния  кръг на VII Национално състезание музикална игра „Ключът на музиката”. Те се представиха блестящо под ръководството на преподавателя по музика Руска Узунова. Петокласниците Димитър Хинев и Марио Шишков  се класираха на първо място с 89 т. от 90 възможни, а Ралица Кондакчиева е на второ място с 88 т. Шестокласничките Гергана Янева и Ема Белорешка са на първо място с максималните 90 т., Веселина Ганчева зае второ място с 88 т. , а на трето място е Тодор Христов с 86 т. Останалите несебърски ученици са класирани в първата десятка. На официална церемония, в присъствието на директора на несебърското училище Тодорка Станелова,  децата бяха наградени и поздравени от инж. Виолета Илиева-началник на РУО- Бургас.

Националното състезание се проведе чрез писмена самостоятелна работа, в която учениците решаваха 15 задачи, обединени тематично и съобразени с учебното съдържание, изучено към момента, както следва:  задачи с избираем отговор от три посочени отговора, от които учениците трябваше да посочат само верния;  задачи с отворен отговор, като от учениците се изискваше да допишат с думи или  графичен символ   и творческа задача, свързана със споделяне на възникнали представи и/или с обосновка на посочено твърдение, където след прослушване на звучащия пример беше предвидено време за избор на отговор. 

Разнообразните задачи включваха разпознаване на: оркестри и музикални инструменти, метроритъм, нотни трайности, старинни  европейски и български народни танци, имената на първото поколение български композитори, групи инструменти от симфоничния оркестър и др. Учениците  писаха ноти върху петолиние, дописваха текст от песен, решаваха игрословица.

 

 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D1%8A%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA.html">
Pinterest
RSS