Годишният концерт на ООШИ изпълни сцената на амфитеатъра в Несебър

Годишният концерт на ООШИ изпълни сцената на амфитеатъра в Несебър

В съботната  вечер на сцената на амфитеатъра на Стария град Обединената общинска школа по изкуствата представи своя ежегоден концерт – продукция.

В мащабния концерт участие взеха класовете по танци с изпълнения на хора от всички  фолклорна области на България, а певците на школата показаха умения и глас в надпявка с тракийски и странджански песни.

Публиката на събитието посрещна всяко едно изпълнение с нескрито вълнение и бурно аплодира  изпълнениятa на 160-те деца, обучавани в школата.

В края на проявата участниците призоваха своите учители и ръководители – директора Данислав Кехайов, хореографа Тони Йотов и преподавателите Румяна Иванова и Нели Танева на сцената, за да им благодарят за  усиления труд, търпение и ентусиазъм, посветени на детската жажда за изкуство. Призовани на сцената бяха и корепетиторите Стоян Узунов, Петко Стоянов, Георги Иванов и Николай Майсторов, както и административният ръководител на школата-Татяна Димова.

През всичките години на своето съществуване Обединената общинска школа приобщава деца и възрастни не само към необятното българско фолклорно наследство, но съхранява изконните песенни, музикални и танцови традиции на народа ни. Школата е неотменима част от културния живот на общината и  част от всяко официално събитие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%86%D0%B5.html">
Pinterest
RSS