В Несебър наградиха най-добрите спортисти за 2015 г.

В Несебър наградиха най-добрите спортисти за 2015 г.

На официална церемония в зала „Сочи“ в стария град бяха наградени десетте най-изявени спортисти, извоювали множество успехи и титли от олимпиади, световни и европейски първенства, международни състезания, национални и регионални шампионати и прославили името на Несебър през изминалата 2015 година. Отличените бяха състезатели от общинските спортни клубове: ОМК „Несебър 2000“, ОФК „Несебър“, СК „Бушидо“, КК „Несебър“, „Несебър МОТО“, КСТ „Несебър“.

Малко преди обявяване на имената на най-добрите приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Румен Кулев.
„В България може би няма друга община, която да субсидира толкова много професионални и аматьорски спортни клубове“, подчерта в обръщението си градоначалникът. Той бе категоричен, че „за нас е много важно най-вече подрастващото поколение да се развива в една добра посока, да бъдат отговорни и дисциплинирани личности, защото спортът възпитава“. Кметът Николай Димитров подчерта, че въпреки трудностите и препятствията, общинската администрация в добър синхрон с общинските съветници, успява да заделя средства и да субсидира всички спортни клубове.
„Изключително съм горд и щастлив. Благодаря не само на наградените спортисти, а на всички, които участват под някаква форма в нашите спортни мероприятия“, сподели пред множеството председателят на Общински съвет Румен Кулев и не пропусна да подчертае, че „ние виждаме постоянно, че нашите усилия не са напразни.“ На финала на словото си, той се обърна към спортистите с благопожеланието: „Цялата община Ви гледа, носете ни победа след победа.“

Признание за успеха на най-изявените спортисти и благодарност към направеното от тях през годината е награждаване на най-добрите от тях.

Грамоти и статуетки нагръцката богиня на победата Нике връчиха на наградените Николай Димитров – кмет на Община Несебър, Румен Кулев –  председател на Общинския съвет,  Лазар Япаджиев – зам.-кмет, Стойко Стоянов – секретар на Община Несебър, Георги Щерев – директор на дирекция „Обществен ред, спорт и младежки дейности“ и общинските съветници Николай Киров, Георги Манолов, Атанас Терзиев, Красимир Мавров, Иван Янев.

Всеки един от отличените спортисти получи и парични награда.

Ето пълния азбучен списък с най-добрите през изминалата година:

1. Борислав Байчев – Спортен клуб „БУШИДО“
2. Владислав Маринов–Общински морски клуб „Несебър 2000“
3. Георги Максимов – Общински морски клуб „Несебър 2000“
4. Иво Тодоров – Общински морски клуб „Несебър 2000“
5. Лъчезар Димитров – Спортен клуб „БУШИДО“
6. Марио Сучев – Колоездачен клуб „НЕСЕБЪР“
7. Николай Йовчев – „НЕСЕБЪР МОТО“
8. Самуил Лечев и София Коларова – Клуб по спортни танци „НЕСЕБЪР“
9. Трайо Грозев – Общински футболен клуб „НЕСЕБЪР“
10. Християна Петкова – Спортен клуб „БУШИДО“

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82.html">
Pinterest
RSS