Военният санаториум в Поморие започна да реализира приходи

Военният санаториум в Поморие започна да реализира приходи

Нова придобивка зарадва служителите на „ВИТА”,  поляха я с шампаско

От 24 юли т.г. МБПЛР „ВИТА” ЕООД – клон Поморие /бившият Военен санаториум/ отвори врати за контингентите на Министерството на отбраната /МО/. Болницата стартира изпълнението на социалната си програма по профилактика, от която се възползват кадровите военнослужещи, цивилните служители към военното министерство, резервисти, запасни офицери и старшини, както и членове на семействата им. Също така военноинвалиди, ако има останали ветерани от войните и като цяло всички, които имат и са имали отношение с МО.

„Съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България тези контингенти ползват преференции в лечебните заведения от системата на министерството на отбраната, каквото е и поморийският клон на „ВИТА”. Приели сме над 60 пациенти и акумилираме финансови постъпления“, съобщи мениджърът на „ВИТА” д-р Любомир Крантев.

При влизането на „ВИТА” във владение, сградният фонд е заварен в изключително занемарено състояние. Преди да започне приемът на пациенти, в продължение на месец се осъществяваше преподготовка, свързана с обезопасяването на болницата, като ремонтните дейности продължават.

„Поставихме ограда, видео наблюдение, създадохме контролно-пропусквателен пункт, оборудвахме с ново осветление, сменихме парапетите на терасите, укрепихме ги, изграждаме паркинг, освежихме стаите и създадохме условия част от базата да бъде използвана по предназначение. Осигурихме нощувка за желаещите да ползват природните и сезонни дадености като морелечение и хелиотерапия. Към момента не предлагаме медицински процедури, защото изчакваме получаването на лиценз за лечебно заведение от Министерството на здравеопазването /МЗ/. Процедурата е стартирана и съгласно Закона за лечебните заведения са подадени заявления и изискуемите документи към тях до РЗИ-Пазарджик и РЗИ-Бургас. След като болницата в Поморие получи първо ниво на компетентност, ще започнем да го надграждаме с апаратура, за да поискаме и второ ниво на компетентност като лечебно заведение, а това ще предостави възможността да сключим договор с Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, пациентите да ползват направления и да разширим обема на дейности с повече медицински услуги“, разказа пред нашата медия управителят на държавното дружество д-р Крантев.

За нуждите на лечебното заведение и работещите там, „ВИТА” се сдоби и с нова придобивка.

„Имахме нужда от друга кола, с която да се извършва превоза при закупуването на дребни строителни материали. Тежкотоварните автомобили, с които разполага болницата, са амортизирани, много стари и реализират огромен разход на гориво, което прави нерентабилно и икономически неефективно експлоатирането им. Затова решихме да вземем лек автомобил на старо, тип „баничарка“, сподели д-р Крантев.

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD.html">
Pinterest
RSS