Водачът на БСП в Бургас Петър Кънев се срещна с бизнеса в Поморие

Водачът на БСП в Бургас Петър Кънев се срещна с бизнеса в Поморие

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев проведе днес ползотворна среща с представители на бизнеса в черноморския град. На нея бизнесмените запознаха кандидат-депутата с реалните проблеми, пред които са изправени фирмите им в сферата на туризма: хотели, ресторанти, туроператорска дейност, услуги, транспорт и др.

Бизнесът не крие, че бюрократичният модел на управление, липсата на координация между различните институции и безсмислените проверки, на които са подложени, пречат на тяхното развитие. В разговора с Петър Кънев бизнесмените не скриха и разочарованието си от недомислени закони и множество наредби и изисквания след приемането им, които буквално затормозяват, а в някои случаи унищожават дребния и среден бизнес в страната. Те направиха конкретни предложение към Петър Кънев за промени в Закона за етажната собственост, който ражда след себе си съдебни абсурди. Не беше подминат и Законът за концесиите.

Работещите в сферата на туризма поискаха новото правителство да следва успешните модели на другите държави. За пример беше изтъкната съседна Гърция, където всеки собственик на хотел на първа линия плаща директно на държавата броя на чадърите и шезлонгите, заявени за ползване от гостите на съответния хотел. Там плажовете не се отдават на концесия, докато в България се правят нагласени такива, хората са обезверени, а бизнесът е мачкан.

Петър Кънев не скри, че проблемът не е само с концесиите на плажовете, а и с тези на водата, тока, дърводобива, а ГЕРБ са разрушили тъканта на пазарната среда. Той помоли присъстващите да му изпратят своите предложения за решение на проблемите, пред които са изправени като управители на фирми.

 Срещата на водача в листата на БСП за Бургас с бизнеса в Поморие премина като откровен разговор, със свалени карти, без обещания, политически програми и платформи.  Петър Кънев в прав текст заяви, че има огромно желание да помогне на всички, но не може да дава празни обещания и да гарантира за неща, преди коалиция „БСП за България“ да спечели изборите и състави правителство.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%81.html">
Pinterest
RSS