ВГ „Славееви гласове“ спечели голямата награда на  международен конкурс в Кушадасъ

ВГ „Славееви гласове“ спечели голямата награда на международен конкурс в Кушадасъ

Вокална група „Славееви гласове“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с музикален педагог Руска Узунова  завоюва Голямата награда в раздел „Фолклор“ на Международния конкурс „ Арт таланти“, който се проведе в град Кушадасъ, Република Турция.

На фестивала си дадоха среща таланти от Румъния, Турция, Словения и България. Целта на престижната проява  е запазване и обогатяване на музикалното, инструментално, танцово, изобразително и сценично  изкуство и  изява на талантите. Общуването на участниците и техните ръководители от различни колективи  съдейства  за развитие на творчеството. 

Компетентно жури с представители от  Украйна, Италия, Словения и България оцени високо представянето на несебърските деца. Те впечатлиха с перфектно изпълнение на две странджански народни песни, с оригиналните си национални носии и сценично поведение. Публиката ги аплодира бурно и продължително.

Получаването на специалния диплом и статуетка за гранд при предизвика неописуеми емоции и дори сълзи на радост у сладкогласните „Славееви гласове“.      

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B2%D0%B3-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC.html">
Pinterest
RSS