Бургас избра най-добрия стрийт фууд готвач на България

Бургас избра най-добрия стрийт фууд готвач на България

Победителят ще представи страната ни във финала на European Street Food Awards в Швеция

STREET FOOD културата печели все повече почитатели в цял свят. У нас тя също има многобройни фенове. Затова България се нарежда до всички европейски страни, които ще излъчат свой представител за най-голямото street food състезание в Европа – European Street Food Awards.

Националният кръг ще протече в рамките на Street food & Art Festival, който ще се проведе от 7 до 11 август в Бургас, в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Посетителите ще могат да опитат кулинарни предложения на най-добрите български кухни на колела.

А на 11 август специално подбрано жури ще избере кой заслужава да се окичи с титлата „Най-добър street food готвач на България“, за да представи страната ни на Големия финал на European Street Food Awards в Малмьо, Швеция, в края на септември.

Журито включва добре познатия на всички шеф Андре Токев, най-добрия млад готвач на България за 2018 г. – Васил Якимов, както и кулинарния консултант Луис Монтеро.

„Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. STREET FOOD културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура“, споделя Николай Тодоров, автор на Street food & Art идеологията.

Ако сте в Бургас от 7 до 11 август, не пропускайте Street food & Art Festival, за да се насладите на умело забъркания фюжън от няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

Кулинарни блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си, артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от ТВ предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации.

Част от програмата на събитието включва срещи и демонстрации със Станислав Райчев – победител в MasterChef 2018, Кристиана Лазарова и Карина Попова – участници в MasteChef, и  кулинарните блогъри Адриана Гюзелева и Станка Стоянова. Филип Аврамов също ще сготви някои от любимите си ястия малко преди концерта си с група „Джинджифил“. Ще видим кулинарни демонстрации на виетнамска, ориенталска, испанска и мексиканска кухня, а любимецът на малки и големи – Бате Енчо – ще направи японска кулинарна работилница за деца.

Фестивалните вечери ще завършват със специална селекция филми, концерти и диджей партита.

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%82-%D1%84%D1%83%D1%83%D0%B4-%D0%B3%D0%BE.html">
Pinterest
RSS