Бургас е домакин на форум „Предизвикателството: Чисто Черно море“

Бургас е домакин на форум „Предизвикателството: Чисто Черно море“

Община Бургас и град Бургас ще бъдат домакин на форума „Предизвикателството: Чисто Черно море“. Той ще започне на 5 април (петък) от 14.00 ч. в eкспоцентър „Флора“.

Дискусия за успешни практики, проучвания и за проблемите на Черно море ще проведат представители на национални и местни власти, неправителствени организации, със специалното участие на доц. Джена Джамбек от САЩ.

Джена Джамбек е награждаван изследовател, преподавател в Университета в Джорджия. Повече от 20 години тя провежда изследвания в областта на твърдите отпадъци.

Джена Джамбек е специалист и в областта на глобалното управление на отпадъците и пластмасовото замърсяване. Нейният труд по изхвърлянето на пластмасови отпадъци в океана, публикуван в списание Science, е признат за фундаментален от световната научна общност. Разработките й са представяни в политически дискусии от програмата на Глобалната океанска комисия, в конгреса на САЩ, в декларациите на Г-7 и Г-20 и Програмата на ООН за околната среда.

Джена Джамбек провежда обществена дипломация в областта на околната среда, като международен информационен говорител за САЩ, участва в множество глобални програми, срещи, презентации на правителствени органи и медийни кампании по света.

Тя е съразработчик на мобилното приложение Marine Debris Tracker, чрез което са идентифицирани над 1 милион отпадъци от различен вид в моретата и океаните, за да е лесно последващото им отстраняване.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0.html">
Pinterest
RSS