Бургас грейна в коледни светлини

Бургас грейна в коледни светлини

Хиляди бургазлии и гости от цялата страна се стекоха на площад „Тройката“ за големия никулденски концерт и най-емоционалната част от празника на града – запалването на светлините на коледната елха.  

Тази година в тази церемония се включиха олимпийските шампиони по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров, световната шампионка по художествена гимнастика Стефани Кирякова и кметът на Бургас Димитър Николов.

„Ще бъда кратък, тъй като разбрах, че децата просто вече нямат търпение най-хубавата елха в България да грейне. Днес е Никулден – празникът на Бургас, защото Св. Николай Чудотворец бди над нас и ни закриля. Благодаря на всички бургазлии, които с труда си и с действията си правят така, че всички да се чувстваме добре в този град“, каза от сцената кмета Николов.

Той подари на изявените спортисти знамена на Бургас с пожеланието да ги развяват при своите успехи на световни първенства и олимпиади.

Водещите на концерта Тони Димитрова и актьорът Калин Сърменов сътвориха истинско шоу и накараха бургазлии да се веселят от сърце през цялото време.

На сцената се качиха Цанислав Пенков с камерния щрайх оркестър, Атанас Камиларов с бургаския духов оркестър, неповторимите „Фортисимо“ с ръководител Милена Добрева, ансамбъл „Странджа“, хор „Родна песен“, балетна формация и тромпетен ансамбъл при НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“-Бургас. След запалването на коледните светлини настроението подгряваха група P.I.F. и Орлин Павлов.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html">
Pinterest
RSS