„БСП за България“ – против бежанския лагер в Малко Търново

„БСП за България“ – против бежанския лагер в Малко Търново

Народният представител от „БСП за България“ Петър Кънев, областният лидер на БСП – Бургас Стойко Танков и председателят на ОбС на БСП – Малко Търново Дора Петкова се срещнаха с представителите на Инициативен комитет против изграждането на „Бежански лагер в град Малко Търново“.

Събрани са над 600 подписа, като инициаторите са готови на законни протестни действия, ако държавата не се съобрази с мнението на жителите на странджанската община, стана ясно на срещата.

Незaвисимо, че обществената поръчка беше първоначално спряна, тя отново е входирана от Министерство на вътрешните работи – сподели жител на града.

„Опитват се да ни заблудят, че ще е площадка, използвана при кризисни ситуации, но финансирането идва от европейския фонд „Убежище, миграция и интеграция“.  Не може хората да гладуват, а да храним бежанците в България“, негодуват хората. Жителите се тревожат и за децата си.

Още един тежък акт на държавата към населението на Странджа беше извършен, за съжаление, в последните 10 години – избиването без причина на хиляди животни в Странджа. Това, заедно с неглижирането от държавата на проблемите на населението в Странджа, доведе до обезлюдяването на района. Изграждането на център за мигранти ще ликвидира града. 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F.html">
Pinterest
RSS