Благотворителна кампания „Да помогнем на Давид“ в Несебър

Благотворителна кампания „Да помогнем на Давид“ в Несебър

Във връзка с казуса и задържането на  Давид Акопян в лагера за емигранти в Бусманци, несебърската общественост и най-вече младите хора се включиха в  благотворителна кампания в негова помощ. На много места в града са поставени дарителски кутии и се организира базар, в които се събират средства в подкрепа на Давид. Акцията е  подкрепена  и от кмета на общината Николай Димитров.

Давид е доведен в  Несебър, когато е на пет години и въпреки, че е роден в Армения, хората на града го приемат като местен. Младежът е посещавал  училище СУ „Любен Каравелов“ и ПГТ „Иван Вазов“  и е добре познат с ведрия си и позитивен характер. За съжаление през годините на своето пребиваване, Давид Акопян никога не е притежавал документ за българско гражданство или удостоверение за постоянно пребиваване.

Давид е единствената опора на майка си и брат си – макар и по документи такъв човек да не съществува. Мечтата на младежа е да продължи да живее и да се развива в България, която приема за своя родина.

Вълната от съпричастност и подкрепа към него е внушителна. Хората в Несебър са обединени  в желанието да помогнат на Давид и това е хуманна кауза, която изразява активната им гражданска и човешка позиция.

 „Живот без окови” е мечтата на един млад човек. Това  даде смелост и сила на момичетата от ТГ “Хоромания”, които  инициираха благотворителна кампания за Давид. Към техния апел за съпричастност се присъединиха  ТС „Месембрия“, ДГ „Моряче“, децата от втори „в“  и първи „в“ и „г“ клас към СУ „Л. Каравелов“ и техните родители, МКПББ „Тодор Александров“ – гр. Несебър, клуб „Млад екскурзовод“ към СУ „Любен Каравелов“и  много граждани. Несебърската общественост и кметът застават зад тях.  

Сдружение на творците и занаятчиите също се присъединява към инициативата в помощ на Давид с покана към многобройните приятели, симпатизанти и съграждани  да посетят благотворителния базар, който ще се проведе на 29,30 и 31 март от 11 часа в Демонстрационен център на занаятите /старата поликлиника/. Всеки може да помогне според възможностите си.

 Можем да подкрепим ентусиазмa на младите хора в Несебър. Можем да им дадем уверенoст, че в нашия малък град даваме опора  на големите мечти. Искаме младите хора  знаят, да вярват, да са сигурни, че имаме  силно общество.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD.html">
Pinterest
RSS