Безплатните консултации за лечението с барокамера продължават до Коледа

Безплатните консултации за лечението с барокамера продължават до Коледа

Поради големия интерес към лечението на различни заболявания с барокамера, лекарите от УМБАЛ Бургас продължават с безплатните консултаци. Те ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 14 до 16 ч., до Коледните празници. Консултациите се провеждат в кабинета, който се намира в бившия Медицински център „Литос“ (на гърба на Новия корпус на УМБАЛ Бургас). Извършват ги д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова – двама от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера.

Първите консултации за хората, които искат да разберат повече за лечението, бяха в края на ноември. Списъкът на желаещите бе толкова дълъг, че не всички успяха да се срещнат с лекарите. Затова безплатните консултации ще продължат като жест към интересуващите се, още повече, че процедурите не се покриват от Здравната каса.

В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема.

Барокамерата влияе добре при заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва на диабетици за лечение на т.нар. диабетно стъпало.

Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма, особено преди зимния сезон.

Много дами използват барокамерата и като мощен метод за разкрасяване, тъй като нито една процедура в козметичен салон не може да замени подмладяващия ефект върху кожата на лицето и тялото след курс хипербарна терапия.

За лечение с барокамера има и противопоказания, затова е важно терапията да се консултира с лекар и да се провежда под лекарско наблюдение.

За информация относно лечението с барокамера – тел. 0878 501121 – д-р Георги Матев и 0879 357 722 – д-р Даниела Люцканова.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82.html">
Pinterest
RSS