Ангелкова  иска категоризиране и групиране на плажовете

Ангелкова  иска категоризиране и групиране на плажовете

Министърът на туризма Николина Ангелкова  иска за пореден път да въведе идеята за категоризиране и групиране на плажовете.  Министерство отново е публикувало  за обсъждане предложенията й за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие в портала за обществени консултации strategy.bg.

От текстовете става ясно, че ако законопроектът бъде приет бързо от Народното събрание, категоризацията на плажовете ще е готова непосредствено преди следващия летен сезон.

Министерството предлага да се въведат четири големи групи плажове – в урбанизирани територии, в неурбанизирани територии, но в близост до туристическа дестинация, в неурбанизирани територии, които са отдалечени от туристически дестинации, и плажове с ограничено ползване или развиване на специален вид туризъм.

В рамките на всяка група ще има и по три подгрупи, които обаче ще се определят с наредба на министъра на туризма, която трябва да бъде готова до 3 месеца след приемането на законопроекта.

На базата на основната група и подгрупата на съответния плаж ще се определя и концесионното възнаграждение, предлага ведомството.

Плажовете, които не се отдадат на концесия, ще се управляват от туристическото министерство и ще бъдат отдавани под наем за срок до 5 години, предвиждат текстовете.

Идеята за кетегоризиране и групиране на плажовете, министър се опитва да  прокара от 2015 г, но  заради оставките на правителствата обаче поправките така и не бяха одобрени. 

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0.html">
Pinterest
RSS