Авиолиния Бургас – Чорлу ще улесни транспортните връзки между България и Турция

Авиолиния Бургас – Чорлу ще улесни транспортните връзки между България и Турция

Частна турска компания разглежда възможността да разкрие самолетна линия между Бургас и турският град Чорлу, съобщи на пресконференция Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. По шосе Чорлу е само на 1 час път от Истанбул. Идеята вече е била обсъждана с бизнеса  в турския град. Счита се, че новата авиолиния ще бъде изключително удобна за туристите и предприемачите и ще бъде икономически изгодна за двете страни.

Турция обмисля различни варианти за улесняване на транспортните връзки  по въздух и море, уточни дипломатът.  Засилен е интересът на турски авиокомпании към откриването на директни полети между Бургас и  Истанбул. Очаква се и инициатива от страна на български авиокомпании.

Преди дни в пристанище Бургас е била обсъдена възможността за разкриване на фериботна линия  Бургас –  Истанбул през Игнеада. Едно от нейните предимства е краткото пътуване – едва 3часа. Преговори за новата морска връзка  – фериботна или пътническа, се водят от година и половина и вече са в напреднала фаза.

Между България и Турция има още по-пряк и по-кратък път, който би могъл да постави нов старт на уикенд туризма, каза Нурай Иньонтепе.  С кораб от Резово до Игнеада се стига само за 15 минути. Турският консул счита, че бизнесът и туристите биха се заинтересували от тази възможност.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%87%D0%BE%D1%80%D0%BB%D1%83-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D1%80.html">
Pinterest
RSS